Ohňostroj nejen na Silvestra

Do Silvestra ještě pár dní zbývá, ale ve městě už slyšet, jak nedočkavci zkoušejí, zda nakoupili správně a zda bude ten jejich ohňostroj největší rachot alespoň v ulici. Právě proto v mnoha městech platí nařízení, zakazující používat pyrotechniku ​​mimo oslav konce roku. Ale jsou i jiné příležitosti, kdy ohňostroj udělá velkou parádu, pravda s povolením.



Lidé mají potřebu svou radost ukázat všem. Ale pyrotechnika není jen zábavná činnost. Pochází z daleké Číny, kde pyrotechnika sloužila více na vojenské účely, jako na parádu. Malé rakety poháněly šípy, velké nesli výbušné nálože do řad nepřítele.

Podobnost s původními raketami má i dnešní ohňostroj s úplně jiným cílem. Namísto šípů nesou malé raketky dřevěnou nebo bambusovou tyčku, která slouží jako stabilizátor ohňostrojové rakety při jejím letu, aby se nevychýlila ze směru nebo nenarazila do země. Proto ji v žádném případě neodstraňujte ani nezkracujte!

Poslední díly rakety pro ohňostroj mají místo původní náplně ozdobnou výbušnou náplň, která zajistí při konci letu pohonné rakety explozi barevných světel. Ale zdání klame! Paráda to je jen tehdy, když k výbuchu dojde vysoko na obloze. Ve vaší blízkosti by to znamenalo velké ohrožení vašeho zdraví nejen hlukem, ale i silou náloží. Pyrotechnika je pěkná, ale nebezpečná zábava. Kupujte jen spolehlivé výrobky od osvědčených firem a při jejich používání důsledně dodržujte návod a dbejte na bezpečnost svou i lidi v okolí.

Pěkný ohňostroj dokáže zpříjemnit i velkou firemní párty, oslavu životního jubilea nebo i svatbu. Pro takovou příležitost si můžete nechat připravit ohňostroje na míru od renomované firmy, která má s pyrotechnikou bohaté zkušenosti a vyškolený personál, takže ohňostroj pro vás bude jen parádní zábava.

Starý čínský vynález pyrotechnika tak dnes slouží mnohem častěji jen ukázce naší radosti a naší snaze ukázat svou radost co největšímu počtu lidí. Své přání tak můžete napsat přímo na oblohu.

Článek vyšel v kategorii Propagace a označen jako . Uložte si do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..